• Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office
  • Chris Page Office

Chris Page & Associates Office

Client: Chris Page & Associates Ltd.
Location: 
Edmonton, AB
Size: 665 m2
Delivery Method: Construction Management
Architect: ACI Architects Inc.
Completion: May 2014

Project Information:

“I found the principals at Jen-Col to be exceptional in their desire to see a successful project for both parties. They listened and they cared about what I was trying to do. Their team worked very hard at the design and the implementation and they worked tirelessly with the architects to make the project actually work in the real world.”
Chris Page, P. Eng. (Owner)

For nearly four decades, Chris Page & Associates has served the oil and gas industry becoming Canada’s largest independent distributor of high quality, internationally recognized lubricant products. Chris Page & Associates supplies the industrial and automotive lubrication needs of Alberta, Saskatchewan and northeastern BC from its head office in Edmonton and two central warehouses located in Edmonton and Calgary.

The client needed more office space to keep pace with its growing distribution business and engaged Jen-Col Construction to lead the construction project/process. The project requirements included demolition of the existing one-story office building while maintaining full operations of the attached warehouse during construction of a new two-story office space. Aesthetically, Chris Page & Associates wanted a contemporary industrial looking facility to create a focal point on an aging street. Functionally, the objective was to create a comfortable and pleasing work environment by designing a more efficient, process-oriented office space along with a central gathering area for staff meetings and activities.

On the exterior, dark colored block and a beautifully curved aluminum storefront provides a bold modern appearance. Once inside, you are greeted by polished concrete floors and a glass staircase which allows the entire building to be filled by natural light. Offices are arranged for efficiency in small functional groups and in close proximity to one another with light colored demountable DIRTT wall partitions accented by dark colored natural wood sliding doors and quality materials throughout.